Снимка БулфотоНепълнолетният, намушкал свой връстник в Надежда“, се е върнал на

...
Снимка БулфотоНепълнолетният, намушкал свой връстник в Надежда“, се е върнал на
Коментари Харесай

Момчето, намушкало свой съученик, се върнало да си вземе очилата

Снимка Булфото

Непълнолетният, намушкал свой връстник в „ Надежда “, се е върнал на мястото на престъплението да си вземе очилата. Това сподели по време на брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Вчера Софийски градски съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвинения. Такава мярка за неотклонение във връзка с малолетно лице се взима в изключителни случаи. В съответния случай е преценено, че са налице тези извънредно случаи, защото от една страна самото действие, а точно опита за ликвидиране и убийството постоянно са действия със повишена степен на социална заплаха. Събраните по делото доказателства приказват и за повишена заплаха на малолетно лице, причинител на действието “, изясни Русинова.

Тя посочи, че действието е осъществено с дълъг към 30 см ловен нож, острието е 18-сантиметрово.

„ Обвиняемият е потърсил оръжието особено в дома си, взел го с ясното схващане къде отива и какво цели да извърши. Затова и квалификацията на действието е преднамерено. Между потърпевшото момче и обвинения е имало спор, предшестващ случилото се, само че с отминалост към 26-27 дни поне, тъй като е било в границите на образователната година. На въпросния ден обвиненият се обадил на потърпевшия с искане за среща, с цел да си провеждат пердах. Тази среща не се реализира, защото се разминават. Впоследствие обвиненият схваща къде се намира потърпевшото лице, отива на адреса, там живее различен техен съученик и неговия брат. Посредством братя са извикания потърпевшото лице и техния съученик и се е разиграла случката, която е тежко престъпно закононарушение “, описа Емилия Русинова.

Тя посочи, че в началото е имало закани от страна на обвинения, а потърпевшият и другите двама очевидците са се опитвали да го успокоят.

„ Да му обяснят, че не е в положение да извърши това, само че обвиненият се е нахвърлил, намушкал е потърпевшият в коремната празнина, открито е, че има и други пострадвания на ръката и в региона на шията, което съответно приказва за целения резултат – съзнателно умъртвяване. Интересното в тази ситуация е, че няма никаква сдържаност от страна на малолетния обвинен, защото откакто си е тръгнал от местопроизшествието с окървавения нож е срещнал други техни познати, посочил е по какъв начин е нанесъл удара. На всичко от горната страна се е върнал на мястото на мястото на престъплението, с цел да си вземе очилата, които е не запомнил. Имало е събрали се хора, той не се е поинтересувал за положението на своя съученик. Демонстративно е напуснал местопроизшествието “, добави тя.

Русинова разясни, че в началото мотивът е бил качени в интернет, фотоси, клип, които обвиненият е приел за осмиващ. „ Но е имало много дълъг интервал от качването на фотосите и последните връзки сред потърпевшият и обвинения “, разяснява тя. Русинова разясни, че сега няма по какъв начин да бъде извършен разпит на потърпевшия. „ В момента, в който е в положение и ни се разреши ще правим нужните процесуално-следствения дейности “, съобщи тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР